بیستمین وبینار - علی حامد موسویان - ۲۸ دی ۱۴۰۱

بیستمین وبینار شاخه فیزیک محاسباتی انجمن فیزیک ایران

«آشنایی مقدماتی با Julia»

علی حامد موسویان

دانشکده فیزیک دانشگاه فردوسی مشهد

چهارشنبه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۱ - ساعت ۱۸:۰۰

زبان برنامه‌نویسی جولیا به دلیل ویژگی‌هایی خاصی که دارد در ده سال گذشته به طور روزافزون مورد اقبال اقشار مختلفی، که با مسائل عددی سر و کار دارند، قرار گرفته است. برای مثال ادعا می‌شود که سادگی نوشتاری جولیا در حد  Python و سرعت آن در حد  Fortran و  ++C می‌باشد. همین ویژگی‌ها باعث شده است که جولیا پس از C++، C و  Fortran چهارمین زبانی باشد که بیش از یک پتافلاپ محاسبه با آن اجرا شده  است. در این سخنرانی با این زبان و بعضی از ویژگی‌های منحصر به فرد آن آشنا می‌شویم.

مختصری دربارهٔ سخنران:

سید علی حامد موسویان، دانش‌آموختهٔ دکتری فیزیک از دانشگاه مریلند می‌باشد. زمینهٔ کاری او دربارهٔ محاسبات کوانتومی می‌باشد. برای مثال در سال‌های اخیر به مسائلی مانند شبیه‌سازی نظریه میدان‌های کوانتومی بر روی کامپیوترهای کوانتومی، مدل‌های مختلف یادگیری ماشین‌های کوانتومی و محدودیت‌های آن‌ها، الگوریتم‌های کوانتومی برای مسائل شیمیایی و ... علاقه‌مند بوده است.